Menu

Ruben Hein & NJJO

Zij zijn het ‘Jong Oranje van de Jazz’. Hij is, met zijn zwoele stem, een van de beste crooners van Nederland. Samen vormen Ruben Hein en NJJO een gouden combinatie!

Zanger, pianist, componist en bandleider Ruben Hein is in 2019 en 2020 artistiek leider en dirigent van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO). Deze jonge bigband wordt eens in de twee jaar samengesteld uit hét jonge toptalent van dit moment. De huidige 18-koppige formatie toert met een programma dat op maat gecomponeerd en gearrangeerd is door Ruben Hein, die daarbij zelf als vocalist en solist optreedt. De carrières van de jonge bandleden krijgen een flinke boost dankzij de podiumervaring, intensieve coaching en diverse samenwerkingsprojecten tijdens deze twee jaar.

Ruben Hein wordt geroemd om zijn karakteristieke warme stem, zijn soulvolle songs en zijn eigenzinnige pianospel. Zijn muzikale ontwikkeling bracht hem vanaf zijn op Blue Note verschenen debuutalbum langs grote festivals en podia met onder meer het Metropole Orkest, New Cool Collective en Hans Teeuwen. Hij verzorgde voorprogramma’s van internationale sterren als Robin Gibb, Seal en Tom Jones. Eerdere artistieke leiders van het NJJO waren o.a. Benjamin Herman en Eric Vloeimans.

Geen zin om alleen te gaan? Ga samen met Do-More.nl

Ruben Hein artistieke leiding/compositie/zang, Nana Kruger zang, Manon van de Kempe viool, Noah Hassler Forest viool, Quirine Kingma altviool, Astrid Reijnders cello, Mirthe van der Ham hobo/alt hobo, Pedro Gonçalves fagot, Kasper Rietkerk alt sax/fluit, Jeline Weening alt sax, Rik van der Made tenor sax/fluit, Federico D’Angelo bariton sax/bas klarinet/tuba, Koen Ross trompet/bugel, Jochem van Hoogdalem hoorn, Michiel de Boer trombone, Laurens Haverkate bastrombone, Yuri Rhodenborgh gitaar, Koen Gijsman toetsen, Chiel van Rijn bas, Jens Meijer drums

After

DJ Jacques Echec