21 feb 2020 - Pieranunzi / Somsen / Rossy - BIMHUIS Amsterdam
Menu

Pieranunzi / Somsen / Rossy

De grote Italiaanse pianist Enrico Pieranunzi mengt jazz en klassiek spel in dit trio met contrabassist Jasper Somsen en drummer Jorge Rossy (Brad Mehldau Trio).

Een droom kwam uit voor de Nederlandse contrabassist Jasper Somsen toen hij in 2012 voor het eerst optrad en op tournee ging met pianist/componist Enrico Pieranunzi. Ze speelden meerdere keren in het BIMHUIS en op North Sea Jazz en ze namen twee albums op met drummer André Ceccarelli. Nu treden ze op met Jorge Rossy, bekend als drummer van het Brad Mehldau Trio. Drie musici uit verschillende richtingen, die samen een nieuw album presenteren: Common View, geproduceerd door Jasper Somsen zelf.

Enrico Pieranunzi is een van de toonaangevende Europese pianisten van de afgelopen 40 jaar. Kenmerkend is zijn combinatie van jazz en klassieke pianotechniek. Hij brak door als sideman bij trompettist Chet Baker, die Pieranunzi’s compositie Night Bird tot het einde van zijn leven op het repertoire hield. Hij heeft meer dan 75 albums op zijn eigen naam uitgebracht en hij speelde hij met o.a. Lee Konitz, Paul Motian en Charlie Haden. Naast eigen composities interpreteerde hij filmmuziek van Ennio Morricone en Nino Rota en klassieke muziek van Scarlatti.

‘A true original, and a fine composer’ (The Guardian).

Enrico Pieranunzi piano, Jasper Somsen bas, Jorge Rossy drums

After

DJ Freek Groot