Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

PANDIT VISHWA MOHAN BHATT

Indiase muziek op slide-gitaar door leerling van Ravi Shankar. V.M. Bhatt brak door met A Meeting by the River, zijn Grammy-winnende album met Ry Cooder.

Pandit Vishwa Mohan Bhatt, een leerling van Ravi Shankar, is een belangrijke vernieuwer binnen de Noord-Indiase muziek. Hij ontwikkelde de mohan veena, de Indiase slide-gitaar die hij virtuoos bespeelt. In 1994 brak hij internationaal door met het Grammy-winnende album A Meeting by the River, een samenwerking met de Amerikaanse gitarist/producer Ry Cooder.

V.M. Bhatt werd geprezen als ‘one of the greatest and most expressive slide players in the world’ (Acoustic Guitar Magazine) en hij werkte samen met beroemde Westerse musici als Taj Mahal, Bela Fleck en Jerry Douglas. In het Bimhuis wordt hij begeleid door Nihar Mehta op tabla.

Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).

Voor dit concert kunnen geen reserveringen worden aangenomen. U kunt de
gewenste zitplaats kiezen bij het kopen van uw ticket(s). Klik hier voor meer informatie over zit- en staanplaatsen.
Op vertoon van een CJP, Stadspas of studentenkaart geldt een gereduceerd tarief. Klik op tickets voor de reductietarieven. LET OP: De Bimcard is voor dit concert niet geldig.


ON HIS MOHAN VEENA (INDIAN SLIDE GUITAR)
NA AFLOOP DJ ADRI BADRI IN HET CAFÉ
Pandit Vishwa Mohan Bhatt mohan veena (slide-guitar), Nihar Mehta tabla