Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

MIXED

Nieuwe formaties voortgekomen uit de October Meeting in het Bimhuis, met toonaangevende jonge impro-musici uit heel Europa. Met solo-intermezzo van de Britse pianist Alexander Hawkins.

Dit concert wordt uitgezonden via Bimhuis Radio
Dit concert wordt aanbevolen door:
CONCERTTIPS VAN GERRI JÄGER

Voor de October Meeting 2016 werden 22 jonge improvisatiemusici uitgenodigd om gedurende drie dagen nieuw werk uit te voeren in het Bimhuis. Deze internationale ontmoeting leidde tot verrassende duo’s, trio’s en grotere ensembles. Iets meer dan een jaar later komen drie formaties opnieuw samen, met aanstormende talenten uit onder meer Amsterdam, Berlijn en Londen. Een greep uit de recensies:

‘Het pianotrio van Kaja Draksler, Petter Eldh en Christian Lillinger bewijst dat dit genre nooit is uitontwikkeld. De pianiste legt met haar dissonante lijnen een prachtige basis’ (JazzNu).

‘De geconcentreerde trio-set van Draksler, Eldh en Lillinger is adembenemend… schitterend is de uitvoering van de compositie Mixed door pianisten Draksler en Hawkins, met cellist Austbø, contrabassisten Brice en Eldh en drummers Lillinger en Govaert’ (Jazzenzo).

‘Bijzonder is Mixed met de bezetting van twee bassen, twee drummers, twee pianisten en cello. Het stuk begint met ingetogen basspel en lyrisch cellospel. Met de drummers erbij ontvouwt zich een ritmische structuur met een hoofdrol voor de cello. Met de twee pianisten, die een afwijkende partij spelen, ontstaat een boeiend geheel’ (Draai om je oren).

PUNK.VRT.PLASTIK (DRAKSLER / ELDH / LILLINGER)

Kaja Draksler piano, Petter Eldh bas, Christian Lillinger drums

ALEXANDER HAWKINS SOLO

Alexander Hawkins piano

MIXED

Kaja Draksler piano, Alexander Hawkins piano, Harald Austbø cello, Petter Eldh bas, Olie Brice bas, Onno Govaert drums, Christian Lillinger drums

En in het café AUSTBØ / BRICE / GOVAERT

Harald Austbø cello, Olie Brice bas, Onno Govaert drums