Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

MARK HAANSTRA/OENE VAN GEEL & BITCH ‘N MONK

Dubbelconcert met opmerkelijke duo’s: het Anglo-Colombiaanse Bitch ‘n’ Monk (sopraan en elektrische gitaar) en het componistenduo Mark Haanstra en Oene van Geel (basgitaar en altviool).

Dit soort duo’s kom je niet vaak tegen: Bitch ‘n’ Monk en Haanstra & Van Geel maken muziek die nog meer oplevert dan de al indrukwekkende som der delen.

Bitch ‘n’ Monk maakt indruk met de wonderlijke combinatie van elektrische gitaren, Andes-fluiten, sopraanzang en beatboxing. Het duo met de Britse zangeres/gitariste Heidi Heidelberg en de Colombiaanse fluitist Mauricio Velassiera scoorde een ****½-recensie in Jazzism met het album We Are Peering Over. ‘Exquisite, a kaleidoscope of musical forms (BBC).

Altviolist Oene van Geel en basgitarist Mark Haanstra vormen pas sinds kort een duo, maar spelen al meer dan 20 jaar samen in allerlei bands waaronder Oxymore Quintet, Mosaic en Bhedam. Van explosieve balkan-rock tot intieme poëtische songs: al hun muzikale interesses komen op een natuurlijke manier samen.

Bitch ‘n’ Monk

Mauricio Velasierra traditionele fluiten, Heidi Heidelberg stem, gitaar, loops,

Haanstra/Van Geel

Mark Haanstra basgitaar, Oene van Geel altviool


Restaurant

Dineren voorafgaand aan het concert? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30. Reserveren aanbevolen.

Meer info
vr 30 maart 2018
MARK HAANSTRA/OENE VAN GEEL & BITCH ‘N MONK
tickets