Menu

Luc Ex Assemblée

Luc Ex’ interpretatie van een jazzkwartet: dynamisch spel met de energie van alternatieve rock en noise, met o.a. drummer Hamid Drake (Don Cherry, Pharoah Sanders).

Luc Ex, oorspronkelijk bassist in The Ex, brengt al jarenlang eigenzinnige musici van over de hele wereld samen in verschillende bands. Luc Ex’ Assemblée heeft een absolute topbezetting, Luc’s eigen versie van een jazzkwartet waarin zijn achtergrond in de alternatieve rock en noise goed uit de verf komt.

Luc componeerde materiaal voor een meesterlijk improviserende band. Saxofoniste Rachel Musson uit Londen wordt gewaardeerd om haar ‘superior out sounds’ (JazzWise) en werkte samen met bekende Britse impro-musici als Mark Sanders en John Edwards. Rietblazer Ab Baars is al meer dan 30 jaar steunpilaar van de Nederlandse geïmproviseerde muziek, onder meer als componerend lid van ICP Orchestra. Uit Chicago komt Hamid Drake, één van de belangrijkste vooruitstrevende drummers van deze tijd. Hij werkte eerder samen met o.a. Don Cherry, David Murray en Pharoah Sanders.

‘Een typische Luc Ex-baslijn, zo bondig en gecondenseerd als een haiku-gedicht, en tegelijkertijd vol karakter en weemoed. In de herhaling gaat dit baslijntje al snel werken als de vooraankondiging van groot onheil. Zeker als je Luc Ex tekeer ziet gaan op zijn instrument: dat neigt bijna naar goede moderne dans, zo meeslepend en fysiek ranselt hij de noten uit het hout’ (de Volkskrant).

Rachel Musson tenorsax, Ab Baars tenorsax, Luc Ex akoestische basgitaar, Hamid Drake drums