Menu

Your Saturday Getaway

Late show: Maarten Hogenhuis Trio +3

Nieuwe muziek voor blazers, contrabas en drums door de saxofonist van BRUUT!

Het North Sea Jazz Festival geeft elk jaar een compositieopdracht aan een veelbelovende Nederlandse jazzcomponist. In 2019 was dat saxofonist Maarten Hogenhuis. Hij schreef muziek voor zijn eigen trio, aangevuld met meesterblazers Joris Roelofs (basklarinet), Bruno Calvo (trompet) en Mete Erker (tenorsax). In de nieuwe muziek streeft Hogenhuis naar de balans tussen herkenning en abstractie. Zijn achtergrond in zowel jazz als pop zijn duidelijk hoorbaar.

Dat hij kan knallen op het podium bewijst Maarten Hogenhuis met de internationaal succesvolle formatie BRUUT! Met zijn eigen trio laat hij andere kanten van zichzelf horen, zoals de standards en ballads op het album Mimicry en de melodieuze songs op Rise & Fall. De pers was enthousiast:  ‘Prachtige, volronde saxofoonklanken’ (de Volkskrant); ‘Elegante altax met een volmaakte toon’ (Trouw); ‘Gloedvolle composities’ (NRC).

Speelde eerder in het BIMHUIS met: BRUUT!, Krupa & The Genes, The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble

Let op: dit concert is verzet van 18 juni 2020. Had je al een ticket? Dan ben je per mail hierover door ons geïnformeerd. Geen mail gekregen? Stuur een bericht naar kassa@bimhuis.nl.

BIMHUIS & corona

 

 

Your Saturday Getaway

 

 

Bruno Calvo trompet, Maarten Hogenhuis altsax, Mete Erker tenorsax, Joris Roelofs basklarinet, Clemens van der Feen bas, Mark Schilders drums

Extra informatie

Wil je voorafgaand aan het concert iets drinken met uitzicht op het IJ? Kom langs in ons café.

Reserveren

Restaurant

Ons restaurant is vanavond gesloten.

Meer info
za 18 juli 2020
Late show: Maarten Hogenhuis Trio +3
tickets