01 aug 2020 - Late Show: Doek Festival Live! LOOT - BIMHUIS Amsterdam
Menu

Your Saturday Getaway

Late Show:
Doek Festival Live!
LOOT

De meest gewaagde muziek van het moment, die je live moet meemaken, met nieuwe composities van Oscar Jan Hoogland voor het nieuwe kwartet LOOT.

Zoals elk jaar laat Doek live van zich horen met een meerdaags festival, juist nu meer dan ooit duidelijk wordt dat improviseren een levensbehoefte is. In het BIMHUIS twee groepen die tot de kern gaan, durven te experimenteren met klank en open staan voor interactie. Het late concert is van LOOT, het nieuwe project van pianist Oscar Jan Hoogland met Ab Baars, Uldis Vitols en Onno Govaert.

Laat de piano spreken en kijk wat hij te zeggen heeft: deze benadering van pianospelen vormde het uitgangspunt voor de composities die Oscar Jan Hoogland speciaal voor LOOT schreef. Het is ook de benadering die de overige spelers in LOOT kenmerkt: meesterlijke improvisatoren die hun instrumenten laten spreken, die sterk op zichzelf staan en daardoor de veelzijdigheid van de muziek versterken.

Het Amsterdamse collectief Doek is al sinds 2001 een magneet voor internationale musici en kunstenaars die zich toegelegd hebben op improvisatie. Het slotconcert van het Doek Festival vindt dit jaar plaats in het BIMHUIS, voorafgegaan door vier dagen in De Brakke Grond waar extra veel publiek welkom is dankzij de dubbeldekker-peepshow-constructie van theatergroep De Warme Winkel. Meer info op doek.org

BIMHUIS & corona

 

 

Your Saturday Getaway

 

 

Oscar Jan Hoogland piano, Ab Baars tenorsax / klarinet, Uldis Vitols contrabas, Onno Govaert drums

Extra informatie

Wil je voorafgaand aan of na het concert iets drinken met uitzicht op het IJ? Kom langs in ons café.

Reserveren