BIMHUIS Amsterdam14 mrt 2018 - Kevin Hays & Lionel Loueke - BIMHUIS Amsterdam
Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Kevin Hays & Lionel Loueke

HOPE

Meesterlijk samenspel door twee ‘Blue Note recording artists’ die afkomstig zijn uit heel verschillende werelden, gitarist Lionel Loueke en pianist Kevin Hays. ‘Heartfelt and unpretentious’ (Downbeat).

Gitarist Lionel Loueke groeide op in Benin, West-Afrika en pianist Kevin Hays in het welvarende Greenwich, Connecticut; op het eerste gezicht een wereld van verschil, maar beiden zijn actief in de jazzscene van New York en putten hoop uit deze dynamische culturele smeltkroes, wat goed te horen is op hun onlangs verschenen duo-album Hope. De muziek ademt een verstilde schoonheid, terwijl onder het oppervlak van alles gebeurt: Chileense en Braziliaanse invloeden, onnavolgbare ritmes, Creoolse zang en stempercussie bijvoorbeeld. Beide musici droegen composities en ideeën aan.

Kevin Hays wordt wereldwijd erkend als een van de meest prominente jazzpianisten van zijn generatie. Hij werkte samen met o.a. Sonny Rollins, John Scofield en Brad Mehldau en bracht meerdere albums uit op het label Blue Note. ‘Hays spans the delicate and the powerful’ (Downbeat).

Sinds hij op zijn 17e begon met gitaarspelen maakte Lionel Loueke een onwaarschijnlijke ontwikkeling door, van het naspelen van cassettebandjes in zijn oorspronkelijk woonplaats Cotonou, Benin, tot optredens met o.a. Herbie Hancock, Esperanza Spalding en Robert Glasper. ‘A gentle virtuoso’ (New York Times).

Kevin Hays piano/zang, Lionel Loueke gitaar/zang

Facebook event

Extra informatie

Website van de muzikanten
Kevin Hays
Lionel Loueke