07 mrt 2021 - Jazz Orchestra of the Concertgebouw: The Jazz Influencers - BIMHUIS Amsterdam
Menu

ALBUM PRESENTATIE

Jazz Orchestra of the Concertgebouw: The Jazz Influencers

‘De beste, meest veelzijdige en meest swingende bigband van Nederland’ (AD) speelt composities van jonge Nederlandse jazzinfluencers.

Op het nieuwe album Jazz Influencers speelt the Jazz Orchestra of the Concertgebouw muziek van een nieuwe generatie. Wat is de visie van jonge musici op de bigbandmuziek van nu en de toekomst? Om antwoord te geven op die vraag, nodigde het orkest afgelopen zomer jonge, prominente jazzmusici uit om nieuwe composities te leveren.

Bekende namen Reinier Baas, Joris Roelofs, Tineke Postma, Ben van Gelder, Simin Tander, Maartje Meijer, Gideon van Gelder, Maarten Hoogenhuis en Morris Kliphuis nemen hedendaagse bigbandmuziek onder de loep en brengen het naar de toekomst. Dirigent Rob Horsting werkte de uiteenlopende stukken uit tot nieuwe arrangementen.

The Jazz Orchestra of the Concertgebouw won meerdere Edison Awards, waaronder die voor het album Crossroads. Het orkest speelt regelmatig samen met solisten van wereldklasse, onder wie Chick Corea, Christian Scott en Dr. Lonnie Smith. Het orkest zet sinds 1999 bigbandmuziek op de kaart, met concerten over de hele wereld en programma’s ter viering van het Nederlands jazzerfgoed.

Jazz Orchestra of the Concertgebouw
Rob Horsting dirigent


Restaurant

Ons restaurant is vanavond gesloten.

Meer info
zo 7 maart 2021
Jazz Orchestra of the Concertgebouw: The Jazz Influencers
tickets