Menu

albumrelease

Gijs Levelt Spoken Quartet

Grooves, drones, beats en improvisaties door vernieuwende trompettist en zijn elektrische band.

Gijs Levelt is bekend als trompettist van Spinifex en Amsterdam Klezmer Band én als vooruitstrevend componist. Vorig jaar richtte hij zijn droomband op in navolging van zijn solo-album Spoken. Verwacht trance-opwekkende grooves, duistere drones en sferische improvisaties, waarin toonladders uit het Midden-Oosten en India contrasteren met spookachtige beats.

Centraal in de muziek van het Spoken Quartet staan de loops en effecten waarmee Gijs Levelt zijn trompetgeluid manipuleert. Naast hemzelf bestaat de band uit Stefan Schmid op toetsen en samples, Manuel Hugas op basgitaar en Joost Lijbaart op drums. Tijdens dit concert presenteert de groep het album Bustle, dat uitkomt op Zennez Records.

Een band waarin de energieknop constant op tien staat en het retestrakke ritme je naar binnen zuigt. Drummer Joost Lijbaart, vaak het toonbeeld van subtiliteit, drumde zich het snot voor de ogen en stuwde Levelt op tot grote hoogten.’ (Jazznu)

Gijs Levelt trompet/effecten, Stefan Schmid Fender Rhodes/synths/samples, Manuel Hugas basgitaar, Joost Lijbaart drums, Daniël Maarleveld live visuals