Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

CARTE BLANCHE SERIES

GARD NILSSEN

Gard Nilssen is een opvallende naam in de vooruitstrevende Noorse jazzscene, in bands als Puma en Bushman’s Revenge. De drummer krijgt carte blanche in het BIMHUIS.

Dit concert wordt uitgezonden via Bimhuis Radio
Dit concert wordt aanbevolen door: sep 2017 Concerttips van Martin van Duynhoven

Het BIMHUIS verleent regelmatig carte blanche aan bijzondere talenten uit de Nederlandse en internationale muziekwereld. Zij krijgen de mogelijkheid om naar eigen inzicht een concertavond samen te stellen. Deze keer is de beurt aan de Noorse drummer Gard Nilssen, die bekend werd met Puma en Bushman’s Revenge: powertrio’s met heftige elektrische gitaren. Daarnaast maakt hij deel uit van akoestische improvisatiebands als Cortex en zijn eigen Acoustic Unity. In de afgelopen tien jaar speelde hij op ongeveer 50 albums op trendsettende labels als Rune Grammofon, Gigafon en Clean Feed en hij werkte samen met invloedrijke musici als Mathias Eick en Lasse Marhaug.

‘Norwegian drummer Gard Nilssen has earned a reputation for powering some of his homeland’s most aggressive and loudest improvising units. But he leaves no doubt to his bona fide jazz chops’ (Downbeat).

CARTE BLANCHE SERIES
Het BIMHUIS verleent een aantal keer per seizoen carte blanche aan bijzondere talenten uit de Nederlandse en internationale muziekwereld. Die mogelijkheid om naar eigen inzicht een avond samen te stellen heeft in de loop der jaren geleid tot unieke muzikale avonden en blijvende samenwerkingen tussen de deelnemende musici.

CORTEX

Kristoffer Berre Alberts sax, Thomas Johansson trompet, Ola Høyer bas, Gard Nilssen drums

ACOUSTIC UNITY

André Roligheten sax, Petter Eldh bas, Gard Nilssen drums