Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Fred Frith Solo

Fred Frith gebruikt de gitaar, in combinatie met objecten, als medium voor grensverleggende verhalende improvisaties. ‘An extraordinary sound source for decades’ (The Guardian).

Dit concert wordt uitgezonden via Bimhuis Radio

De solo-improvisaties van Fred Frith zijn als verhalen of ontdekkingsreizen in klank. Zijn voornaamste instrument is de gitaar, maar niet zoals je die kent; door middel van drum- en strijkstokken, metalen objecten en klankschalen manipuleert hij de klank van de snaren. Sinds het verschijnen van zijn album Guitar Solos in 1974 geeft hij over de hele wereld solo-optredens.

Fred Frith, componist en multi-instrumentalist, verlegt al sinds de jaren 60 de grenzen tussen rock, folk, improvisatie en nieuwe muziek. Al die tijd was hij zeer invloedrijk als gitarist, eerst in de vernieuwende Britse rockband Henry Cow en later bij Brian Eno. In New York improviseerde hij met John Zorn, Tom Cora en Bill Laswell. Hij componeerde voor toonaangevende ensembles als Asko|Schönberg, Arditti Quartet en Ensemble Modern.

‘An extraordinary sound source for decades, and he isn’t letting up’ (The Guardian).

‘At once familiar yet like nothing you’ve heard before or since’ (BBC).

Guitar Solos by Fred Frith

Facebook event

Restaurant

Dineren voorafgaand aan het concert? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30. Reserveren aanbevolen.

Meer info
zo 25 februari 2018
Fred Frith Solo
tickets