Menu

Estrella Acosta & Esquina 25 – Cuban Country Queens

Een ode aan de vrouwelijke songwriters van het Cubaanse platteland, met salsafeest als afsluiter.

Een feestelijk concert dat de koninginnen van de música guajira in de schijnwerpers zet – de vrouwelijke songwriters van het Cubaanse platteland, die in de loop der jaren zoveel geweldige nummers schreven. Estrella & Esquina 25 brengen dit repertoire op hun manier naar het heden, in combinatie met songs die Estrella zelf schreef, in avontuurlijke arrangementen.

Estrella, geboren in Havana, heeft de volksmuziek van haar moederland nooit losgelaten, al is ze evenzeer thuis in Braziliaanse muziek en jazz. Met haar all-star band Esquina 25 geeft ze een frisse kijk op de muziek van Cuba. De musici komen uit vele landen en hebben allen ruime ervaring in Latin en jazzmuziek. Ze combineren eigenzinnige improvisaties met het karakter en de spirit die kenmerkend zijn voor de Cubaanse muziek. Sinds 2004 speelde Esquina 25 op veel bekende podia in Nederland en in het buitenland, onder andere in de USA en Canada. In 2017 hadden ze een succesvolle theatertour met het project Mujeres de Luna.

Na het concert kan je heerlijk uit je dak gaan op Cubaanse salsamuziek georganiseerd door Salsa District. Met of zonder ervaring, het is leuk voor iedereen.

Estrella Acosta zang, Marc Bischoff piano, Efraim Trujillo saxen/fluit, Samuel Ruiz contrabas, Enrique Firpi drums, Gerardo Rosales percussie