Menu

Dekmantel Festival aan ’t IJ: Ana Roxanne, Jameszoo’s Blind Group, Space Afrika, Marina Herlop & cktrl

Grensverleggend festival is terug met breed scala aan geluidkunstenaars

Nu we weer een fatsoenlijke festivalzomer tegemoet gaan is Dekmantel Festival ook weer terug. Het internationaal geroemde festival duurt van 3-7 augustus, meer dan 120 artiesten treden op. Naast grensverleggende live- en dj-sets in het Amsterdamse Bos zijn er concerten op diverse locaties aan het IJ, met elektronische muziek én acts die invloed uitoefenen op de nieuwe dansmuziek en dj-cultuur. Op 4 augustus staat ons podium in het teken van Dekmantel, met optredens van Marina Herlop, Space Afrika, Jameszoo’s Blind Group, cktrl en Ana Roxanne.

Marina Herlop

In de wondere wereld van Marina Herlop gaan klassieke avant-garde en experimentele elektronica hand in hand. In de aangrijpende videoclip van miu helpt de Catalaanse zangeres/pianist/producer bij de geboorte van een kalf. Daarbij zingt ze in de Karnatische (Zuid-Indiase) stijl over vervormde elektronische klanken. Haar ongetwijfeld net zo hallucinante nieuwe project wordt uitgebracht op PAN Records.

Space Afrika

Joshua Inyang en Joshua Tarelle vormen Space Afrika, een duo uit Manchester dat naam maakt met gewaagde, fijnmazige ambient-producties. Een experimenteel geluid vol samples waarin voorgrond en achtergrond samenvallen. Hun meest recente album Honest Labour is zowel een persoonlijk als politiek statement. Space Afrika kan zwaar en melancholisch klinken, maar altijd met een hoopvolle ondertoon.

Jameszoo’s Blind Group

Deze zomer komt Jameszoo’s Blind Group tot leven met experimentele jazz en elektronica, als een zintuiglijke ervaring. Met het album Blind zette Mitchel van Dinther alias Jameszoo het hele idee van een solo-artiest op losse schroeven. Als een producer op afstand liet hij anderen zijn muziek opnieuw vormgeven en bijsturen. Het album kwam eerder dit jaar uit op het label Brainfeeder. Tegelijk verscheen de bijbehorende korte film met Saïd Gharbi, een danser die zijn gezichtsvermogen verloor.

cktrl

Onder naam cktrl profileerde Bradley Miller zich in de clubscene van Londen. Als producer en multi-instrumentalist laat hij de grenzen vervagen tussen elektronica, klassiek, jazz en neo-soul. Zijn releases werden enthousiast ontvangen, hij sierde de covers van bladen en dook zelfs op in Beyoncé’s Black is King. Zijn huidige muziek klinkt hartverscheurend en hartverwarmend tegelijk.

Ana Roxanne

Ana Roxanne verovert de harten én playlists van vele luisteraars met haar breekbare mix van stem en synthesizers. Deze twee belangrijkste elementen vult ze aan met spaarzame instrumentatie en field recordings. Al twee albums bracht ze uit en haar live-show belooft een betoverende ervaring te worden.


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
do 4 augustus 2022
Dekmantel Festival aan ’t IJ: Ana Roxanne, Jameszoo’s Blind Group, Space Afrika, Marina Herlop & cktrl
tickets