Menu

12 Points Festival

Dag 1: Kasia Pietrzko Trio, Xavi Torres, Family Band. ORANGE LINE: Sun-Mi Hong Quintet

Jonge, getalenteerde musici uit Polen, Spanje en het Verenigd Koninkrijk spelen prachtige soundscapes, met ontelbare invloeden, felle intensiteit en gebalanceerde improvisaties, tijdens de eerste dag van 12 Points.
Daarvoor: Drummer Sun-Mi Hong tijdens ORANGE LINE.

19:30 ORANGE LINE
Sun Mi-Hong Quintet

Nederland

Een van de meest veelbelovende jonge jazzartiesten van Nederland. De muziek van Sun-Mi Hong balanceert tussen jazz, impressionisme en de Koreaanse traditie.
Zuid-Koreaans drumtalent Sun-Mi Hong bloeide op in Nederland. Hier wijdde ze zich volledig aan jazz, samenwerkend met Karel Boehlee, Benjamin Herman en Daahoud Salim. Haar composities laten invloeden zien van traditionele Koreaanse percussie tot klassiek impressionisme.

20:30 12 POINTS PROGRAMMA

Kasia Pietrzko Trio
Warschau, Polen

Met een sublieme mix van harmonische verbeelding, lyriek en ogenschijnlijk grenzeloze creativiteit, neemt het Kasia Pietrzko Trio je mee langs hun Nordic Roots. Terwijl Echo’s van EST doorklinken in het geluid van Pietrzko, is het tegelijkertijd is het heel eigen, met oprechte verhalen gebeiteld in prachtige soundscapes.

Xavi Torres
Tarragona, Spanje

Met zijn gelijknamige trio verwierf deze Spaanse pianist naam en faam. Solo maakt hij gebruik van talloze invloeden: van Argentijnse chacarera-ritmes, naar door Mahler geïnspireerde harmonieën, tot composities en improvisaties die elkaar moeiteloos afwisselen. Xavi Torres bereikte de halve finale in de Thelonious Monk-competitie in 2018.

Family Band
Londen, Verenigd Koninkrijk

Door de krachtige en vrije energie en het momentum van de oorspronkelijke avant-garde uit te graven, geeft Family Band een moderne kijk op het akkoord-loze jazz kwartet. Verwacht felle intensiteit, introspectie en blues, samenkomend tot een emotioneel, complex en vaak louterend geheel.

Over 12 Points
4 dagen, 12 bands, 12 steden, 1 podium. Dit jaar neemt de dertiende editie van het bruisende, Europese 12 Points-festival Amsterdam over! 12 jonge bands, die de grenzen van jazzmuziek zoeken en verleggen, treden op. ‘De nieuwste, heetste geluiden in jazz en hedendaagse experimentele muziek.’ (Irish Times)

Over ORANGE LINE
Tijdens 12 Points presenteert het BIMHUIS een sprankelend randprogramma met spannende Nederlandse acts. Elk van hen representeert op zijn eigen manier de vibe van de Nederlandse jazzscene. Met a.o. Sun-Mi Hong, Niels Broos & Jamie Peet en Guy Salomon Group. Orange Line wordt ondersteund door Dutch Performing Arts.

Kasia Pietrzko Trio
Kasia Pietrzko piano, Andrzej Święs bas, Piotr Budniak drums

Xavi Torres piano

Family Band
Kim Macari trompet, Riley Stone-Lonergan tenor sax, Tom Rivière contrabas, Steve Hanley drums


In samenwerking met: