Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

CARTE BLANCHE OĞUZ BÜYÜKBERBER:

De eerste Carte Blanche van het seizoen is voor de Turks-Nederlandse klarinettist en basklarinettist Oğuz Büyükberber. Op het snijvlak van jazz en hedendaagse muziek ontwikkelde hij zijn eigen taal. In zijn muziek mengt hij Turkse invloeden met jazz, hedendaagse compositie en improvisatie.

Büyükberber, Nabatov, Hemingway Trio
Dit trio ontstond in 2010, toen Büyükberber werd uitgenodigd naar aanleiding van het 20ste jubileum van het Akbank Jazz Festival in Istanbul. Hiervoor mocht hij een nieuwe groep samenstellen. Het klikte onmiddellijk tussen de drie leden en het werd een gedenkwaardig optreden. Met de bezetting van het Benny Goodman Trio als uitgangspunt rekt het trio het begrip jazz op met afwijkende technieken, abstracte klanken en aantrekkelijke grooves.

Oğuz Büyükberber Solo
Na talloze soloconcerten over de hele wereld presenteert Oğuz Büyükberber zijn audiovisuele, electro-akoestische compositie ‘Relearning to Write’. Hierin komen gestructureerde improvisaties op basklarinet samen met beelden die gebaseerd zijn op zijn eigen tekeningen.

Oğuz Büyükberber Trio
Dit uit Istanbul stammende trio grijpt terug naar de muzikale beginperiode van Büyükberber, 20 jaar geleden. Zijn energie en focus staan centraal in muziek met een grote klankdichtheid en sterke emotionele uitdrukkingskracht. Het trio geeft een voorproefje van het album ‘Gibi’, dat binnenkort verschijnt op TryTone Records.

The Carte Blanche Ensemble
Voor de première van de compositie ‘3D in the Dark’ verwelkomt Büyükberber een aantal unieke musici uit de Amsterdamse circuits voor jazz en hedendaagse muziek. Naast de twee trio’s wordt er een tienkoppig ensemble gevormd. De compositie wordt financieel ondersteund door het Fonds Podiumkunsten.