Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

CARTE BLANCHE SERIES

GERRI JÄGER

Drummer en ‘klankmanipulator par excellence’ (Draai om je oren) Gerri Jäger, bekend van o.a. Knalpot, treedt op met kopstukken uit de Europese improvisatiemuziek.

Dit concert wordt uitgezonden via Bimhuis Radio

Gerri Jäger is vooral bekend van Knalpot, de band die de Amsterdamse underground én de Europese festivals infiltreert met ‘vuige elektronica, wilde improvisaties en dansbare dub’ (de Volkskrant). De van oorsprong Oostenrijkse drummer dompelde zich na zijn conservatoriumstudie in Amsterdam onder in de experimentele muziek en combineert zijn drums met apparatuur die je eerder bij een dj zou verwachten. Voor dit carte blanche-concert doet hij een beroep op zijn Knalpot-partner Raphael Vanoli en haalt hij verder geweldige internationale avant-jazzmusici naar het BIMHUIS.

‘Zoals Gerri Jäger zijn er niet veel, een onnavolgbaar wendbare drummer, geïnteresseerd in het verleggen van muzikale grenzen’ (Vera Vingerhoeds).


CARTE BLANCHE SERIES
Het BIMHUIS verleent een aantal keer per seizoen carte blanche aan bijzondere talenten uit de Nederlandse en internationale muziekwereld. Die mogelijkheid om naar eigen inzicht een avond samen te stellen heeft in de loop der jaren geleid tot unieke muzikale avonden en blijvende samenwerkingen tussen de deelnemende musici.

Gerri Jäger

Sofia Jernberg stem, Joachim Badenhorst sax/basklarinet, Raphael Vanoli gitaar, Petter Eldh bas, Giray Gürkal gitaar, Frank Rosaly drums, Gerri Jäger drums/composities, Meeus van Dis lichtontwerp ,Sandor Caron sound design, Ellenoor Bakker film.

DJ Juha (Progress Bar, Viral Radio)


Restaurant

Dineren voorafgaand aan het concert? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30. Reserveren aanbevolen.

Meer info
wo 22 november 2017
GERRI JÄGER
tickets