02 dec 2021 - BILL STEWART TRIO ft. Larry Grenadier and Walter Smith III - BIMHUIS Amsterdam
Menu

BILL STEWART TRIO ft. Larry Grenadier and Walter Smith III

Nieuw trio van Amerikaanse drummer bekend van samenwerking met John Scofield en Pat Metheny.

Als het om jazzdrummen gaat, staat Bill Stewart al meer dan dertig jaar aan de top. Onlangs vormde hij een nieuw trio onder zijn eigen naam, met generatiegenoot Larry Grenadier op contrabas en de jongere tenorsaxofonist Walter Smith III. Door hun meesterschap krijgt Stewart alle ruimte om zijn eigen composities vorm te geven. Hun recente album Band Menu klinkt enerzijds ingetogen en melodieus, anderzijds inventief en rijk van vorm.

Bill Stewart trad al vele malen in het BIMHUIS op in de succesvolle bands van gitarist John Scofield. Verder speelde hij hier in het orgeltrio met Larry Goldings en Peter Bernstein, in de band van Chris Potter, maar ook twee keer eerder met een eigen trio. Larry Grenadier kent hij uit de bands van Scofield en Pat Metheny. Grenadier is vooral bekend uit het Brad Mehldau Trio. Walter Smith III speelde onder meer bij Roy Haynes en Ambrose Akinmusire.

 

BIMHUIS & Corona

 

 

Walter Smith III tenorsax, Larry Grenadier contrabas, Bill Stewart drums.


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
do 2 december 2021
BILL STEWART TRIO ft. Larry Grenadier and Walter Smith III
tickets