Menu

BIMHUIS PRODUCTIONS: REFLEX

Ben Wendel

Internationale première van uniek project van stersaxofonist uit New York.

Jazz kent een geschiedenis in activisme; in het ombuigen, loslaten of verwerpen van conventies. Jazz gaat een stevig gesprek aan met de status quo. In haar meest vrije vorm, improvisatie, is jazz een constante zoektocht naar nieuwe gespreksvormen. In de serie REFLEX nodigen wij makers uit om te reflecteren op de wereld en haar samenleving. Voor dit nieuwe concert in de serie hebben we een rijzende ster uit de Amerikaanse jazz uitgenodigd, saxofonist Ben Wendel, die voor REFLEX buiten zijn comfortzone zal treden.

Ben Wendel is een veelzijdig musicus, die moeiteloos overschakelt van tenorsax naar fagot en van jazz naar klassiek, funk of West Coast Hiphop. De saxofonist uit New York maakte naam met de vooruitstrevende band Kneebody, waarmee hij een Grammy-nominatie in de wacht sleepte. Naast grote namen uit de jazz als Joshua Redman en Jeff Ballard werkte hij samen met onder anderen Prince, Snoop Dogg en producer/beatmaker Daedelus. In de afgelopen jaren lanceerde hij ambitieuze projecten als Seasons, een serie duetten op YouTube, en High Heart, waarin hij samenwerkt met generatiegenoten als Lage Lund en Shai Maestro.

REFLEX is een eigen productie van BIMHUIS Productions en kwam tot stand met steun van Ammodo.

Line-up TBA


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
vr 8 december 2023
Ben Wendel
tickets