Menu

BIMHUIS 50 BIMHUIS PRODUCTIONS | Openingsconcert

Martin Fondse’s BigBim 50: HOME

Groots openingsconcert ter ere van ons 50-jarig bestaan met gebouwcompositie door voormalig ‘Componist des Vaderlands’.

In oktober vieren we ons 50-jarig jubileum, en dat trappen we af met een groots openingsconcert genaamd HOME door voormalig ‘Componist des Vaderlands’ Martin Fondse en zijn ensemble BigBim50. Deze bijzondere opening is een eerbetoon aan de oprichters, inspiratoren en pioniers van het BIMHUIS, en een viering van alle muziek die hier de afgelopen halve eeuw heeft geklonken. Overal in het gebouw, vanaf de balkons, vanuit de lift en vanaf de trappen, zal de muziek te horen zijn.

Speciaal voor deze gelegenheid componeert Martin Fondse de compositie HOME, uitgevoerd door een speciale grote bezetting onder de naam BigBim50. Deze bezetting, bestaande uit 15 blazers en een ritmesectie, vertegenwoordigt een dwarsdoorsnede van de (jazz)musici die het podium in de afgelopen jaren hebben betreden. BigBim50 is zowel een marching band, een jazzorkest, een kamerensemble als een machtig improvisatie-instrument, met hout, saxofoons, koper, slagwerk, piano en gitaar.

Volgens Fondse is het BIMHUIS een thuis voor vele musici en een breed en gedreven publiek. Het is een plek vol herinneringen, nieuwe ervaringen en baanbrekende muziek. HOME belichaamt deze spirit en opent de jubileummaand met een krachtig en veelzijdig muzikaal spektakel.

Martin Fondse compositie/directie/piano, Ronald Snijders fluit, Lucas Santana fluit, Maripepa Contreras hobo, Michael Moore klarinet, Jan Willem van der Ham fagot, Stephanie Francke sopraansax, Kika Sprangers altsax, Mete Erker tenorsax, Jessie Brevé baritonsax, Marc Alberto bassax, Alistair Payne trompet, Koen Smits trompet, Morris Kliphuis french horn, Joost Buis trombone, Patrick Votrian tuba, Corrie van Binsbergen gitaar, Phaedra Kwant bas, Jamie Peet drums, Sanne Huijbregts percussie, Murk Jiskoot percussie


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
di 1 oktober 2024
Martin Fondse’s BigBim 50: HOME