Menu

ECM Recording Artists

Maciej Obara Quartet

Warm en melancholisch klinkt de altsax van deze Poolse revelatie, bekend uit de band van Tómasz Stanko.

De melodieën van Maciej Obara zijn doordrenkt van de Oost-Europese weemoed. De Poolse altsaxofonist haalt inspiratie uit zowel de klassieke muziek als de Roma-cultuur. Voor het componeren van zijn recente album Frozen Silence trok hij zich terug in het berglandschap van Karkonosze in het zuidwesten van Polen, waar zijn familie vandaan komt. Het spaarzame, verstilde landschap wordt weerspiegeld in de muziek, die volop ruimte biedt voor improvisatie door Obara’s bandleden.

Cruciaal voor het bandgeluid is pianist Dominik Wania, die Obara leerde kennen in de band van trompetlegende Tómasz Stanko. De band wordt vervolmaakt door twee grootheden van de Scandinavische jazz, de Noorse contrabassist Ole Morten Vågan en de Zweedse drummer Jon Fält. Frozen Silence is Obara’s derde album op het beroemde label ECM Records, na Unloved en Three Crowns, met onder meer bewerkingen van composities van de beroemde Poolse componisten Henryk Górecki en Krzysztof Komeda.

Maciej Obara sax, Dominik Wania piano, Ole Morten Vagan contrabas, Jon Falt drums


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
vr 22 november 2024
Maciej Obara Quartet
tickets