Menu

Joel Frahm trio

Amerikaanse maestro van de tenorsax, bekend van zijn samenwerking met Brad Mehldau.

Joel Frahm wordt in de jazzwereld gezien als een icoon van de tenorsaxofoon, een virtuoos met het hart op de tong. Zoals sterpianist Brad Mehldau, zijn jeugdvriend, het zegt: ‘Hij raakt een nummer in de kern, direct, vanaf de eerste noot.’ Joel en zijn trio treden in de voetsporen van de legendarische saxtrio’s van Sonny Rollins, Joe Henderson en Steve Grossman: een openhartige, behendige stijl, die weer actueel klinkt dankzij Joel Frahm en co.

Tegenwoordig woont hij in muziekstad Nashville, maar in de dertig jaar daarvoor heeft Joel Frahm zijn sporen verdiend in de jazzclubs van New York. Hij begeleidde onder anderen Betty Carter, Kenny Barron en Freddy Cole. Hij maakte het duo-album Don’t Explain met Brad Mehldau. Op ons podium speelde hij eerder in de bands van Omer Avital. Zijn huidige trio met bassist Dan Loomis en drummer Ernesto Cervini ontstond in Toronto. Dit najaar verschijnt hun nieuwe album, de opvolger van het alom geprezen The Bright Side.

Joel Frahm tenorsax, Dan Loomis bas, Ernesto Cervini drums


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
zo 29 september 2024
Joel Frahm trio
tickets