Menu

BIMHUIS 50 | BIMHUIS & THE REST IS NOISE PRESENT | Amsterdam Dance Event | legacy

Greetje Bijma & Oceanic + LUXE (live)

Magische mix van legendarische jazzstem en elektronische underground, gevolgd door melodische cutting-edge beats tijdens Amsterdam Dance Event.

Greetje Bijma & Oceanic

Het is een wonderlijke samenwerking, die van leftfield techno-dj en producer Oceanic en jazz-stemkunstenares; een sprankelende hybride op het snijvlak van impro en elektronisch. Greetje Bijma mag met recht een legende genoemd worden: zo was ze in 1990 de eerste vrouw die de Buma Boy Edgar Prijs (de belangrijkste Nederlandse prijs voor jazz en geïmproviseerde muziek) won en werkte ze samen met o.a. Jasper van ’t Hof, Willem Breuker en Louis Andriessen. Sinds de jaren ’80 is deze freejazz zangeres eigenlijk niet meer weg te denken uit de Nederlandse jazzscene. Toen Pieter Jansen van platenlabel yeyeh Bijma tegen het lijf liep, was hij dan ook meteen starstruck. Hij vroeg haar of ze een samenwerking met een jonge producent van elektronische muziek zou zien zitten, en haar antwoord was direct een volmondig ja. Enter Oceanic. Deze rijzende ster binnen de Nederlandse elektronische underground staat bekend om zijn mechanische ritmes, minimalistische melodieën en bruisende electronics. Hoewel de twee uit totaal andere generaties komen, hadden ze meteen een muzikale klik.  Verwacht geestverruimende vocals, dansbare ritmes en adembenemende beats tijdens de presentatie van hun nieuwe album tijdens Amsterdam Dance Event.

LUXE (live)

Deze Londense DJ brengt een unieke mix van klassieke muziek en cutting-edge elektronische beats die je nog niet eerder hebt gehoord. Met haar achtergrond in fluit, piano en zang, brengt ze een diepe muzikaliteit in elke set, waardoor haar tracks een verfrissende draai geven aan de clubscene. Of je haar nu ziet schitteren op grote festivals zoals Waterworks en Field Day of ergens anders, LUXE’s optredens zijn altijd een reis door een fascinerende wereld van geluid. Beleef haar energieke en grensverleggende muziek live op Amsterdam Dance Event bij het BIMHUIS.

Greetje Bijma zang, Oceanic elektronica, Luxe elektronica/dwarsfluit/vocals


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
wo 16 oktober 2024
Greetje Bijma & Oceanic + LUXE (live)
tickets