Menu

BIMHUIS 50 Latin Jazz

El Comité

Cubaanse sensatie met topspelers die eerder samenwerkten met onder meer Chucho Valdés en Buena Vista Social Club. Na afloop Cubaans salsafeest.

‘New Cuban groove’, zo noemen ze het zelf, Cubaanse muziek anno 2024 die plezier en energie uitstraalt. De leden van El Comité hebben ieder voor zich een uitstekende reputatie in zowel de jazz als de Cubaanse muziek. Als band zijn ze dan ook niet in één hokje onder te brengen en met hun virtuositeit weten ze alle clichés te omzeilen. Op hun nieuwe album Carrousel horen we invloeden van latinjazz en Thelonious Monk naast klassieke melodieën en covers van onder anderen Rosalía en The Weeknd.

‘De naam El Comité is eigenlijk een grapje’, legde drummer Rodney Barreto uit in een interview met de Slagwerkkrant. ‘Als je het in Cuba over “Comité” hebt, denk je meteen aan een overheidsinstelling als Comité de Defensa de la Revolución, dus we hebben in Cuba meteen de lachers op onze hand als we onze naam noemen.’ Mede-oprichter Barreto speelde bij Cubaanse legendes als Omara Portuondo en Chucho Valdés. Ook de overige leden hebben indrukwekkende carrières vol klinkende namen als Buena Vista Social Club, Irakere, David Murray, Esperanza Spalding en Richard Bona.

Na het concert is er Salsa Panorama, een Cubaanse salsa-party in ons café met fantastisch uitzicht, waar je tot in de late uurtjes kunt dansen.

 

Rolando Luna piano/toetsen, Carlos Sarduy trompet, Irving Acao tenor/sopraansax, Gaston Joya contrabas/basgitaar, Rodney Barreto drums, Yaroldy Abreu percussie

Extra informatie

Salsa Panorama is hosted by Salsa District.

Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
za 5 oktober 2024
El Comité
tickets