Menu

BIMHUIS 50 European Alto Festival #4

Benjamin Herman ft. Sean Payne & Miguel Valente

Eerbetoon aan Piet Noordijk door virtuoze altsaxofonisten uit Europa.

In oktober 2024 is het dertien jaar geleden dat Piet Noordijk overleed. Van Rotterdamse kroegen tot grote zalen met het Metropole Orkest: hij hield ze in zijn greep met zijn bruisende saxofoonspel, waarmee hij een van de smaakmakers was van de Nederlandse jazz. Drie uitmuntende altsaxofonisten – Benjamin Herman, Sean Payne en Miguel Valente  – betuigen eer aan hun beroemde collega, begeleid door pianist Francesca Tandoi, contrabassist Matheus Nicolaiewsky en drummer Sander Smeets tijdens deze vierde editie van het European Alto Festival.

Met het festival wil Benjamin Herman helden op de altsaxofoon uit andere Europese landen aan het Nederlandse publiek introduceren. ‘Er zijn zoveel geweldige Europese musici die onzichtbaar zijn voor jazzliefhebbers in landen die vlakbij liggen. Ik vind het heel leuk om deze waanzinnige altisten hierheen te kunnen halen. Ze spelen echt kneiter goed, je weet niet wat je hoort.’ Aldus Benjamin Herman.

De jonge Britse Sean Payne is een veelgevraagde saxofonist in het Verenigd Koninkrijk, die in 2023 zijn debuutalbum heeft uitgebracht. Op 13-jarige leeftijd deed hij al mee aan de finale van de BBC Young Jazz Musician of the Year, en inmiddels stond hij al als sideman en/of bandleider op podia als Ronnie Scott’s, Vortex en The Royal Albert Hall. Saxofonist Miguel Valente studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en speelde al meermaals op ons podium, met onder andere  het Marmoucha Orchestra, M.A.S.T en NAUSYQA, die zojuist hun debuutalbum hebben uitgebracht.

Benjamin Herman altsax, Sean Payne altsax, Miguel Valente altsax, Francesca Tandoi piano, Matheus Nicolaiewsky contrabas, Sander Smeets drums


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
di 8 oktober 2024
Benjamin Herman ft. Sean Payne & Miguel Valente
tickets