Menu

albumpresentatie NEW DUTCH JAZZ

Ben van Gelder & Reinier Baas ft. Jeff Ballard & Clemens van der Feen

Nederlands superduo verwelkomt Amerikaanse meesterdrummer en virtuoze bassist voor presentatie album This Is Water.

Saxofonist Ben van Gelder en gitarist Reinier Baas kondigen met trots hun nieuwe gezamenlijke album aan. This Is Water heet dit nieuwe bewijs van hun unieke synergie. Al vijftien jaar zoeken ze samen naar muzikale vernieuwing vanuit hun achtergrond in de Amerikaanse jazz, met onmiskenbare Europese flair. Op het album leiden ze je langs verschillende stemmingen en sferen samen met illustere gasten onder wie Han Bennink, Cory Smythe en drummer Jeff Ballard. This Is Water is geïnspireerd door de gelijknamige toespraak van de Amerikaanse romanschrijver David Foster Wallace, waarin Wallace aan afgestudeerde studenten meegaf om vrijheid en betekenis te vinden in de meest basale dagelijkse activiteiten.

Baas en Van Gelder stonden al meer dan driehonderd keer samen op de planken. Ze brachten eerder al twee albums uit als duo, Smash Hits met het Metropole Orkest en Mokum In Hi-Fi, een ode aan de stad Amsterdam. Jeff Ballard is een jeugdheld van beide musici. De Amerikaanse drummer werd alom bekend als lid van het Brad Mehldau Trio en speelde ook op ons podium in het supertrio Fly. Voor deze albumpresentatie maken hij en de gerenommeerde Nederlandse bassist Clemens van der Feen hun opwachting.

Ben van Gelder altsax, Reinier Baas gitaar, Clemens van der Feen contrabas, Jeff Ballard drums


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
do 19 september 2024
Ben van Gelder & Reinier Baas ft. Jeff Ballard & Clemens van der Feen
tickets