24 mei 2019 - Thomas Winther Andersen / Håkon Storm - BIMHUIS Amsterdam
Menu

Thomas Winther Andersen / Håkon Storm

Thomas Winther Andersen (contrabas) en Håkon Storm (elektrische gitaar) laten de ontwikkeling van jazz in de afgelopen decennia horen. Met hun band Winther-Storm presenteren ze het nieuwe album Flotsam. ‘Aantrekkelijk en afwisselend’ (de Volkskrant)

Aan het spelplezier van Winther-Storm is te horen dat de oprichters van de band al meer dan de helft van hun leven samen optreden. Contrabassist Thomas Winther Andersen en gitarist Håkon Storm, beiden geboren in Oslo, maakten naam in de groep Line Up met Jimmy Halperin, saxofonist en componist uit de Lennie Tristano-school. Ook de composities van Winther en Storm zijn beïnvloed door de ingenieuze melodieën en harmonieën van Tristano.
Amsterdam is de thuisbasis van hun band Winther-Storm, met de Argentijnse tenorsaxofonist Natalio Sued en de Nederlandse drummer Mark Coehoorn. In hun dynamische, uiterst gevarieerde bandgeluid verwerken zij ontwikkelingen uit de jazz van de afgelopen 50 jaar. Hun tweede album Spinnaker won in 2013 The Independent Music Award.

Thomas Winther Andersen viert op deze avond ook zijn 30jarige jubileum als Noor in Nederland.

Håkon Storm gitaar, Thomas Winther Andersen bas, Natalio Sued tenorsax, Mark Coehoorn drums

After

DJ Philippona