Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Winnaar Buma Boy Edgar Prijs 2019: Jasper Blom

De Buma Boy Edgar Prijs, de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek, is dit jaar toegekend aan saxofonist en componist Jasper Blom. Op de door hem zelf samengestelde feestelijke concertavond krijgt hij officieel de bronzen sculptuur van Jan Wolkers uitgereikt.

Jasper Blom (Geldrop, 1965) geldt als een van de belangrijkste tenor- en sopraansaxofonisten uit de Nederlandse jazzscene en streeft als componist naar een synthese van jazz, pop, klassieke en geïmproviseerde muziek. Zijn speelpraktijk is heel divers: de ene avond deelt hij het podium met Benjamin Herman in een hardbop-programma, de volgende avond geeft hij zich over aan vrije improvisaties, verderop in de week experimenteert Blom in funksessies met gitaareffecten op zijn sax en tussendoor verdiept hij zich in middeleeuwse vocale muziek of in de pianowerken van Claude Débussy. Sinds 2006 komen al deze invloeden samen in het Jasper Blom Quartet.

Jasper Blom is een zeer gewilde sideman in de pop, jazz en geïmproviseerde muziek en heeft met internationale grootheden als Randy Crawford, George Duke, Chet Baker, Lee Konitz en Nat Adderley samengespeeld. Onder de talloze formaties waarin Blom een aandeel heeft, zijn het superseptet KRUPA & The Genes, WonderYears (een trio gewijd aan de muziek van Stevie Wonder) en de David Kweksilber Big Band. Regelmatig wordt Blom uitgenodigd door top-ensembles als het Metropole Orkest en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw voor studiosessies en concerten.

Naast zijn hoofdvak docentschap aan het Conservatorium van Amsterdam vindt Jasper Blom aansluiting bij de jongere generatie jazzmusici door het organiseren van sessies en de jaarlijkse ROUGH DIAMONDS serie in het BIMHUIS. Jasper Blom zoekt de vervulling van zijn muzikantschap door niet alleen als experimenterend jazzmusicus maar ook als leraar en organisator een onorthodoxe rol te spelen in de jazzgemeenschap.

Uit het juryrapport:
‘Sinds vele jaren, en met niet aflatende bezieling, deelt Jasper Blom zijn zin voor het grote muzikale avontuur, de diversiteit, humor, connectie, improvisatie en zijn omvangrijke, diepgaande oeuvre met ons, de luisteraars.’

Het programma en line-up van de feestelijke avond worden later in het jaar bekend gemaakt.


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
In samenwerking met:
wo 4 december 2019
Winnaar Buma Boy Edgar Prijs 2019: Jasper Blom
tickets