Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

KCL (Krantz, Carlock, Lefebvre)

Ontzagwekkend gitaar-bas-drumtrio uit New York, waarvan de leden samenwerkten met David Bowie, Steely Dan en John Mayer. ‘Bone-crunching three-way conversation’ (The Guardian).

Dit concert wordt aanbevolen door: Shishani Vranckx

Hun enige studio-album, Krantz-Carlock-Lefebvre uit 2009, riep destijds vergelijkingen op met virtuoze elektrische gitaartrio’s als Cream en The Jimi Hendrix Experience. Gitarist Wayne Krantz klinkt als een kruising tussen John Scofield en Bill Frisell, volgens The Guardian, en is net zo’n koorddanser als het gaat om het balanceren tussen knallende rockgeluiden en soepele jazzakkoorden. Moeilijk in een hokje te plaatsen dus, maar absoluut van het hoogste niveau. Dat zijn naam niet wijdverspreid is, komt doordat hij met zijn eigen bands vooral in New York optreedt. Als sideman stond hij op het podium bij onder meer Steely Dan. Bassist Tim Lefebvre speelde bij David Bowie, en drummer Keith Carlock begeleidde publiekstrekkers als John Mayer en Sting. Vorig jaar kwam het trio eindelijk weer bijeen en tijdens hun zeldzame tournee door Europa landen ze ook een avond in het BIMHUIS. Niet te missen!

‘De Amerikaanse gitarist Wayne Krantz heeft met zijn recente album een uitstekende remedie tegen de sleur afgeleverd. De eigen composities die hij met zijn trio speelt, zijn fris en fruitig, rauw en puur’ (het Parool).

‘Wayne Krantz Trio trekt alle registers open. Hij demonstreerde dat een vrij complexe muzikale aanpak prima samen gaat met elementaire rockenergie. Zijn gitaarwerk klinkt vaak compact en fel, alsof hij zo snel mogelijk tot de kern van de zaak wil doordringen. Hij weet het innovatieve karakter van jazz en het primitieve geluid van rockmuziek op een welhaast vanzelfsprekende manier met elkaar te verenigen (3voor12).

Wayne Krantz gitaar, Tim Lefebvre bas, Keith Carlock drums

After

DJ Patrick Meijer