10 mei 2019 - Toko Telo - BIMHUIS Amsterdam
Menu

BIMHUIS & AMSTERDAM ROOTS PRESENTEREN

Toko Telo

Zinderend muzikaal vuurwerk uit Madagaskar, met de soepele stem van nationale diva Monica Njava en de virtuoze gitaren van D’Gary en Joël Rabesolo.

Dit concert wordt aanbevolen door:
Sanne Rambags

Toko Telo (‘drie delen’) is een trio uit Madagaskar waarvan je steil achterover slaat. Het samenspel van de drie musici klinkt toegankelijk, luchtig en dansbaar, terwijl ze toch helemaal opgaan in hun intense zang, vingervlugge gitaarspel en onnavolgbare percussie. Toko Telo geeft een volstrekt originele interpretatie van traditionele Malagassische stijlen als tsapiky, jihe en beko.

Zangeres en percussioniste Monica Njava wordt in Madagaskar gevierd als een nationale diva en dat is geen wonder: met haar prachtige, soepele stem en verfijnde maar o zo swingende percussie geeft zij iedere groep extra schwung. D’Gary speelt gitaar alsof de duivel ‘m op de hielen zit. Ook hij is een grootheid in eigen land en speelde met vele internationale artiesten waaronder Bela Fleck.

Tot voor kort completeerde de accordeonist Régis Gizavo het trio. Helaas overleed hij half juli 2017. Zijn vervanger is Joël Rabesolo, de meest gevierde gitarist van zijn generatie in Madagaskar en behept met een diepe kennis van de Malagassische muziekstijlen.

‘Juist in die ogenschijnlijke terloopsheid schuilt de kracht waarmee deze musici hun muzikaal erfgoed laten sprankelen en schitteren en het moeiteloos overhevelen naar een volgende generatie’ (MixedWorldMusic).

D’Gary gitaar / vocals, Monika Njava vocals / percussie, Joël Rabesolo gitaar / vocals / percussie

After

DJ Mombasa

In samenwerking met: