Menu

BIM Productions PRESENTEERT

Tijn Wybenga & AM.OK (Amsterdams Modern Orkest)

Eerste presentatie van het 14koppige AM.OK (Amsterdams Modern Orkest) onder leiding van componist/bandleider Tijn Wybenga, dit seizoen maker van BIM Productions.

Tijn Wybenga (1993) maakte de overgang van jazzpianist en arrangeur naar componist, dirigent en artistiek leider. Na zijn afstuderen schudde hij zijn brave kant van zich af en nu schrijft hij intens muzikale, ontroerende noten, rijk en rijp, hoogst eigen en persoonlijk. Zijn vakmanschap staat buiten kijf, zo bewees hij ook met zijn multidisciplinaire voorstelling Prikkel op Oerol 2018.
Als specialist op het snijvlak van modern klassiek, jazz en elektronica brengt Tijn als bandleider van AM.OK 14 muzikanten samen, die met elkaar een typisch Amsterdams geluid laten horen. Samen werken ze aan een eerste album dat in het voorjaar van 2020 uitkomt.

BIM Productions schept ruimte voor de ontwikkeling van relatief onbekend maar excellent talent. Met jazzmusicus Tijn Wybenga, oprichter van orkest AM.OK, start een meerjarige samenwerking, waarmee een impuls wordt gegeven aan de nieuwe generatie jazzmusici in Nederland.

Over Prikkel:
“In welke ruimte van ‘The bubble’ je je ook bevindt, overal klinkt die muziek even glashelder. De combinatie van akoestische klanken, soms voortgebracht door een zacht glijdende viool, dan weer door het hele kwartet, mixt wonderbaarlijk mooi met het geluid van de synthesizer. Maar een extra dimensie krijgt het geheel door de ingenieuze ingrepen die worden gepleegd door middel van zogenaamde live electronics. Klarinet, viool, cello en saxofoon krijgen zo een transformatie die ze nog rijker doen klinken, nog meer mogelijkheden bieden tot intense expressie.”
– Theaterkrant

Tijn Wybenga dirigent, Alistair Payne trompet, Kika Sprangers sax, Odei Al Magut trombone, Federico Calcagno basklarinet, Andre Lima viool, Pablo Rodriguez viool, George Dumitriu altviool, Pau Sola cello, Angelo Boltini live electronics, Felix Back synthesizers, Vuma Levin gitaar, Allesandro Fongaro contrabas / basgitaar, Alex Brajcovic drums, Ruven Ruppik percussie