Menu

TRYTONE 20

Spinifex Soufifex & Celano/Badenhorst/Baggiani

Al 20 jaar is TryTone een platform voor muzikale vernieuwing, met albumreleases, concertseries en festivals. Jubileumconcert met eigenzinnige internationale bands en musici.

 Het Amsterdamse label TryTone is al sinds 1998 een thuishaven voor musici die hun eigen gang willen gaan en nieuwe wegen willen bewandelen. Jazz, improvisatie, niet-westerse stromingen en hedendaagse compositie: al deze richtingen komen aan bod. TryTone geeft ruimte aan unieke muzikale persoonlijkheden, door middel van albums, concerten, festivals en internationale uitwisselingsprojecten.

Gitarist Guillermo Celano en drummer Marcos Baggiani zijn niet meer weg te denken uit de Amsterdamse jazz- en improvisatiescene. Toch klinkt er nog altijd een melancholie door in hun muziek die herinnert aan hun thuisland Argentinië. Met de Vlaamse (bas)klarinettist en saxofonist Joachim Badenhorst (Han Bennink Trio) bewandelen ze de grens tussen songs en improvisaties, tussen harmonie en abstractie.

Het zeskoppige Spinifex presenteert het nieuwe project Soufifex, geïnspireerd op soefi-tradities van over de hele wereld. In de typische Spinifex-stijl – superstrakke structuren gecombineerd met vlijmscherpe improvisatie – duiken de musici in een magische wereld van herhalende patronen die uiterste concentratie op de beat vereist. Spinifex, vernoemd naar stug Australisch gras, klinkt op het eerste gehoor als een mix van jazzcore, metal en andere eigentijdse Westerse muziek. Onder de oppervlakte cirkelen echter eeuwenoude Oosterse ritmes.

‘Het mooie is dat Trytone is blijven ontwikkelen. Een sympathiek platform voor jonge muzikanten en vernieuwende stromingen’ (de Volkskrant).

Programma:
20.30 Celano/Badenhorst/Baggiani
21.45 Spinifex Soufifex

Celano/Badenhorst/Baggiani:
Joachim Badenhorst tenorsax/klarinet/basklarinet, Guillermo Celano gitaar, Marcos Baggiani drums

Spinifex Soufifex:
Tobias Klein altsax, John Dikeman tenorsax, Bart Maris trompet, Jasper Stadhouders gitaar, Gonçalo Almeida bas, Philipp Moser drums

After

DJ Stadhouder