Menu

Django Amsterdam reprise

Rosenberg Trio | Robin Nolan Trio

Het wereldberoemde Rosenberg Trio is terug op deze speciale avond vol gypsy jazz.

Grote namen uit de internationale gypsy jazz ontmoeten elkaar op Django Amsterdam. Het jaarlijkse evenement staat in het teken van gitaaricoon Django Reinhardt, grondlegger van de gypsy jazz of swing manouche. Omdat het driedaagse festival eerder dit jaar werd geannuleerd, presenteren we de Django Amsterdam Reprise met het Rosenberg Trio en vooraf het Robin Nolan Trio.

Engelsman Robin Nolan reist de wereld rond met een gitaar over zijn schouder, met Amsterdam als thuisbasis. Overal wordt hij gezien als een autoriteit op het gebied van gypsy jazz. Hij was goed bevriend met George Harrison, speelde regelmatig met Bill Wyman en ontving complimenten van Willie Nelson. In zijn spel zijn allerlei invloeden te horen van The Beatles tot Ravi Shankar tot AC/DC.

Het Rosenberg Trio is toonaangevend in de internationale gypsy jazz. Leadgitarist Stochelo Rosenberg wordt gezien als de troonopvolger van Django Reinhardt. De drie neven spelen al van kinds af aan samen. Ze speelden met wereldberoemde musici op de meest gerenommeerde podia, waaronder een gedenkwaardige show in Carnegie Hall in New York voor de 85e verjaardag van de legendarische violist Stéphane Grappelli. Op Django Amsterdam mengen ze het klassieke Django Reinhardt-repertoire met Stochelo’s eigen composities.

Rosenberg Trio:
Stochelo Rosenberg gitaar, Nous’che Rosenberg gitaar, Nonnie Rosenberg contrabas

Robin Nolan Trio:
Robin Nolan gitaar, Jan Brouwer gitaar, Arnoud van den Berg contrabas