Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

BIMHUIS & MUZIEKGEBOUW PRESENTEREN

Richard Bona & Alfredo Rodriguez

Groots duo met wereldbassist en -zanger Richard Bona en pianowonder Alfredo Rodríguez, protegé van Quincy Jones, die de link blootleggen tussen Afrikaanse en Cubaanse muziek.

Richard Bona is in zijn eentje al in staat om elk podium te vullen met zijn uitstraling én zijn weelderige versmelting van basgitaar en zang, vaak in zijn Kameroense moedertaal. Nu vormt hij een duo met Alfredo Rodríguez, de ‘Cubaanse pianowonderboy’ (de Volkskrant), die ontdekt werd door Quincy Jones. Met adembenemende virtuositeit onthullen zij de innige band tussen Afrikaanse en Cubaanse muziek.

Met zijn schijnbaar moeiteloze mix van stem en watervlugge bas werd Richard Bona vaak vergeleken met zijn grote voorbeeld Jaco Pastorius. Na samenwerking met jazzhelden Pat Metheny en Joe Zawinul vond hij zijn eigen weg en ontdekte hij Afro-Cubaanse muziek. In Alfredo Rodríguez vond hij de gedroomde partner, een pianist en arrangeur die zich elke soort muziek kan laten vlammen.

Richard Bona & Alfredo Rodriguez


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
zo 6 oktober 2019
Richard Bona & Alfredo Rodriguez
tickets