Menu

WEEK VAN DE JAZZ COMPOSITIE-OPDRACHT

Oene van Geel: Mind Maps

Innerlijke werelden omgezet in kunst en muziek.

Voor de performance van zijn nieuwste compositie Mind Maps koos Oene van Geel een groep musici die hem heel dierbaar zijn. Zij inspireren hem door zowel hun muzikale eigenschappen als hun persoonlijkheden. Met Mind Maps werpt hij een blik in hun innerlijke leven. Daarbij worden schilderijen geprojecteerd die gemaakt werden door de componist zelf.

Altviolist en componist Oene van Geel maakte naam in het strijkkwartet Zapp4 en als improviserend musicus in vele ensembles. Mind Maps komt voort uit de compositie-opdracht van de Week van de Jazz, een nieuw initiatief van de Vereniging Nederlandse Jazzpodia en Jazzfestivals (VNJJ). Het evenement vindt plaats in het kader van International Jazz Day 2022, een wereldwijd initiatief van Unesco i.s.m. het Herbie Hancock Institute of Jazz.

Week van de Jazz

Oene van Geel altviool/zang/percussie, Philipp Rüttgers piano/elektronica, Pau Sola cello, Setareh Nafisi piano/elektronica/zang, Nawras Altaky zang/ud, Anton Jakimenko klarinet/basklarinet Dirge Secil Kuran melodisch slagwerk/elektronica.