22 jul 2021 - Show 3: Mother Tongue (Sylla Hoogland Rosaly) | Ab Baars solo - BIMHUIS Amsterdam
Menu

BIMHUIS & DOEK present: The Impro Train

Show 3: Mother Tongue (Sylla Hoogland Rosaly) | Ab Baars solo

Wonderschone combinatie van Senegalese vocalen en hypnotiserende improvisaties.

The Impro Train

Drie verschillende shows van dezelfde band op één avond. Drie shows waar de musici alles uit de kast halen. Drie shows die zodanig van elkaar verschillen dat je ze eigenlijk alledrie moet meemaken.

Een uitdaging voor musici én publiek: spannende muziek gegarandeerd. Ready. Set. GO!

1 show = 15 euro
2 shows = 25 euro
3 shows = 35 euro

Met de knop passepartout kun je tickets kopen voor twee of drie shows.

De concertreeks The Impro Train is een uitdaging voor improvisatiegroepen: drie verschillende sets op een avond, met één spanningsboog en met een live-album als resultaat. De handschoen wordt opgepakt door een zanger uit Dakar, een rasimprovisator uit Amsterdam en een uit Chicago afkomstige drummer. Hun improvisaties lopen uiteen van sereen tot intens en compromisloos.

Zanger Mola Sylla groeide op in de traditie van de griots, de West-Afrikaanse vertellers. Zijn zang, die hij begeleidt met traditionele instrumenten, wijkt op verrassende manier af van westerse conventies. Hier speelt drummer Frank Rosaly op in, vanuit zijn achtergrond in de experimentele rock en jazz. Oscar Jan Hoogland, spilfiguur in de improvisatiescene van Amsterdam en leerling van Misha Mengelberg, bespeelt in dit trio zijn zelfgemaakte clavichord, waarin 17e-eeuwse principes samenkomen met een spanning van 220 volt.

Vooraf een solo van nog zo’n improvisator pur sang: Ab Baars. Met zijn zeer persoonlijke stijl (‘ab muziek’ volgens Misha Mengelberg) is Baars al meer dan 30 jaar een graag geziene gast in de impro scene. Prettig obstinaat en tegelijkertijd toegankelijk.

Voor, tussen en na de set kan je ook nog genieten van DJ duo We, Tonya.

BIMHUIS & Corona

 

 

Mola Sylla vocals, Oscar Jan Hoogland elektrisch clavichord, Frank Rosaly drums

Ab Baars rieten

We, Tonya