Menu

AFROVIBES FESTIVAL

MOH! KOUYATÉ (GUINEE)

Zanger/gitarist Moh! Kouyaté uit Guinee mixt West-Afrikaanse grooves met soul en jazz. ‘The whole history of Manding guitar music flows through Moh! Kouyate’s fingers’ (FT.com).

Moh! Kouyaté kreeg zijn eerste gitaar van zijn oma en leerde de eerste akkoorden van zijn vader. Zijn familie heeft een muzikale traditie die teruggaat tot de 13e eeuw en dat is te horen in Kouyaté’s verhalende zang, maar zijn muziek is absoluut eigentijds: soul, blues en jazz hebben zijn gitaarspel gevormd.

Kouyaté luisterde naar gitaristen als Jimi Hendrix, George Benson en Ben Harper en mengde hun technieken met West-Afrikaanse stijlen. Hij reisde door Amerika met bluesgitarist Corey Harris en verhuisde uiteindelijk van zij thuisland Guinee naar Parijs. Op zijn debuutalbum Loundo is onder anderen de Franse cellist Vincent Ségal te horen.

‘Easygoing, rolling songs that show off pleasantly relaxed vocal work and fluid guitar solos. Kouyaté is a classy and versatile musician, and clearly a man to watch’ (The Guardian).

 

AFROVIBES 2017

28 SEP T/M 9 OKT IN VIER STEDEN
Afrovibes Festival brengt voor de 14e editie een programma met actueel theater, dans, muziek en design uit Afrika. Afrovibes laat het dynamische culturele leven van urban Afrika zien met Afrikaanse en Nederlandse makers. Het festival thema is Fragile Freedom: Breekbare vrijheid in een tijd van extreme ontwikkelingen, van polarisatie waarin vrijheid van beweging, mobiliteit, de verbondenheid met andere mensen ongeacht kleur of afkomst lijken te vervagen en democratie kwetsbaarder wordt.

 

Moh! Kouyaté gitaar/zang, Sékou Kouyaté gitaar, Kenny Ruby bas, Thibault Brandalise drums

Extra informatie

Afrovibes Festival