Menu

Piano Duo Night

Mete Erker & Jeroen van Vliet / Philipp Rüttgers & Oene van Geel

Dubbelconcert met bijzondere duo’s van buitengewone Nederlandse musici, met kwetsbare schoonheid van Erker/Van Vliet en uitdagende nieuwsgierigheid van Rüttgers/Van Geel.

De leden van deze twee duo’s staan stuk voor stuk bekend als veelzijdige musici, vindingrijke componisten en uitmuntende improvisatoren. Ze werkten al eerder samen in tal van bands en projecten en zijn gerespecteerde spelers in het Nederlandse muzieklandschap.

Saxofonist Mete Erker en pianist Jeroen van Vliet laten songs horen van hun recente duo-album PLUIS, het resultaat van dertig jaar intensief samenspel. PLUIS is zacht, klein en kwetsbaar. Maar ook ruis en restjes, tussen de kieren, kriebel in je neus. Open en verstopt. Dicht op de huid, onder de huid, in je navel. De muziek op PLUIS klinkt beeldend en poëtisch. Soms wrang, maar nooit vanuit donkerte. Schoonheid voert de boventoon, en verstopt in de binnenstemmen zit de tegenkleur. ‘Erker en van Vliet behoren tot de fijnste improviserende duo’s van Nederland’ (de Volkskrant).

Philipp Rüttgers en Oene van Geel presenteren uitdagende improvisaties naar aanleiding van hun album Changing Landscapes. Hun inspiratie gaat van punk naar John Denver naar hedendaagse muziek. Ook delen ze veel buitenmuzikale inspiratie: ze zijn begaan met de natuur en medemens, houden van techniek en wetenschap en ze zijn dol op samenwerken met andere kunstvormen zoals dans en beeldende kunst. Changing Landscapes verscheen op Native DSD Records, het label dat garant staat voor uitzonderlijk hoge opnamekwaliteit in combinatie met jarenlang opgebouwde muzikale kennis.

Duo 1
Mete Erker tenor/sopraansax, Jeroen van Vliet piano
Duo 2
Oene van Geel vocal/viola, Philipp Rüttgers piano