Menu

Cello Biënnale CELLOFEST

Mela Marie Spaemann | NES

Een prachtige avond met twee zingende cellistes: Mela Marie Spaemann en Nesrine Belmokh. De één komt als ‘one-woman-band’ (cello, zang en loopstation), de ander neemt een cellist en percussionist mee.

Mela Marie Spaemann

De Duitse celliste Mela Marie Spaemann maakt intieme popsongs die niet meer uit je hoofd gaan. In haar nummers combineert ze jazz, soul en een vleug klassiek en ze presenteert ze in een dromerige stijl. Als jong toptalent studeert ze bij de beste pedagogen, wint prijzen en krijgt ze de kans als solist op te treden met verschillende Europese orkesten. Maar Mela is met haar cello, haar stem en haar loopstation ook een one-woman-band.

NES

NES is de Spaans-Franse jazz-bluesformatie van zangeres en celliste Nesrine Belmokh, cellist Matthieu Saglio en percussionist David Gadea. Nesrine is Billy Holliday, Fairuz en Caro Emerald ineen en ook nog eens een heel goede celliste. Nesrine is als zangeres de frontlady-of-the-band. Het cellogeluid laat ze voor een belangrijk deel over aan de Franse cellist Matthieu Saglio die moeiteloos de rol van slaggitarist, leadgitarist of bassist op zich neemt en soms alle drie tegelijk. David Gadea is de percussionist die elke band zich wenst. En opeens is daar ook nog even de prachtige celloklank van Nesrine.

MELA MARIE SPAEMANN: Mela Marie Spaemann cello/zang

NES: Nesrine Belmokh cello/zang, Matthieu Saglio cello/sampler, David Gadea percussie

Facebook event

Extra informatie

CELLOFEST is een nieuw onderdeel van de Cello Biënnale, opgezet in samenwerking met het BIMHUIS: acht avonden met het interessantste uit de wereldwijde cello-underground. Met iedere avond een double bill: twee concerten voor de prijs van één. Zo komt een breed scala aan cellisten voorbij, met invloeden uit alle windstreken: cellospelende techneuten, loopstationkunstenaars, singer-songwriters, jazz- en popmusici, improvisatoren en video- en performancekunstenaars. Tijdens CELLOFEST ontdekt u alles wat de cello in (het BIM)huis heeft.