Menu

BIMHUIS Compositieopdracht

MARTIN FONDSE TENTET FT. TRYGVE SEIM

Componist des Vaderlands presenteert nieuw werk in het kader van de BIMHUIS compositieopdracht, met zijn tentet en sterblazer Trygve Seim.

De derde BIMHUIS Compositieopdracht is toegekend aan Martin Fondse, in navolging van Ben van Gelder (2019) en Tineke Postma (2021). Samen met zijn tentet en de gelauwerde Noorse saxofonist Trygve Seim presenteert Martin Fondse nieuwe muziek uit zijn suite Card Games. Hij gebruikt hierbij het kaartspel als metafoor voor het leven. De suite bestaat uit vijf delen: harten, ruiten, schoppen, klaver en joker. Elk deel krijgt een eigen karakter, persoonlijkheid en betekenis.

Martin Fondse wordt erkend voor zijn kleurrijke bijdrage aan het Nederlandse muzieklandschap. Als pianist leidt hij sinds de jaren negentig zijn eigen ensembles. Als componist en arrangeur werkte samen met vele bigbands, orkesten en internationale sterren als Pat Metheny, George Duke en Cristina Branco. Martin Fondse is vanaf januari 2022 twee jaar lang Componist des Vaderlands. Hij is de vierde componist die dit ambt bekleedt. Zijn ambitie is om alle lagen van de bevolking te verbinden met muziek.


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
vr 23 september 2022
MARTIN FONDSE TENTET FT. TRYGVE SEIM
tickets