Menu

LOEK DIKKER 80 – WATERLAND ENSEMBLES: A CELEBRATION OF 65 YEARS OF MUSIC

Feestelijk concert met Nederlandse jazzhelden en de uitreiking van de Loek Dikker Jazzpodiumprijs.

Pianist, componist en muziekpionier Loek Dikker viert zijn tachtigste verjaardag met een ode aan zijn geboortestad Amsterdam. Met zijn Waterland Sextet vult hij de avond met muziek uit het rijke oeuvre dat hij opbouwde in de afgelopen 65 jaar. Loek Dikker werd op jonge leeftijd jazzpianist en begeleidde legendes als Cannonball Adderley, Oliver Nelson en Don Byas. Maar hij schreef ook voor klassieke orkesten, muziektheater, moderne dans en film. Laat je verrassen door de speciale uitvoeringen en de mystery guests.

Loek Dikker begaf zich op plaatsen die voordien terra incognita waren voor Nederlandse pianisten/componisten. Zoals in het Public Theater in New York of in de filmindustrie in Hollywood. Hij werkte in Berlijn, Rome en Parijs, maar heeft Amsterdam nooit echt verlaten. Nu viert hij zijn verjaardag dan ook uitkijkend over de stad, met een ensemble waarvan de leden eveneens hun stempel hebben gedrukt op de Nederlandse jazz: saxofonisten Leo van Oostrom en Jan Menu, trombonist Louk Boudesteijn, contrabassist Luciën Matheeuwsen en slagwerker Pierre Courbois. Één speciale gast mogen we alvast onthullen: Friedmar Hitzer op viool en violofoon.

Tijdens dit concert zal de Loek Dikker Jazzpodiumprijs worden uitgereikt aan een belangrijke jazzpromotor of podiumorganisator.

Leo van Oostrom sopraansax/altsax, Jan Menu tenorsax/ baritonsax, Louk Boudesteijn trombone, Luciën Matheeuwsen contrabas, Pierre Courbois percussie
Loek Dikker piano/composities/muzikale leiding

Special guests Friedmar Hitzer viool/violofoon + mystery guests


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
vr 28 juni 2024
LOEK DIKKER 80 – WATERLAND ENSEMBLES: A CELEBRATION OF 65 YEARS OF MUSIC
tickets