Menu

Lionel Loueke Group

Lionel Loueke, gitarist bij o.a. Herbie Hancock, presenteert muziek van zijn nieuwe album met zijn vaste band. ‘He always radiates a groove’ (Downbeat).

Dit concert wordt uitgezonden via Bimhuis Radio

Typisch West-Afrikaanse ritmes en melodieën uit zijn jeugd klinken door in de eigentijdse jazz van Lionel Loueke. Dit najaar verschijnt zijn nieuwe album The Journey waarop hij, naast bekende gastmusici, opnieuw samenwerkt met zijn oorspronkelijke trio en met saxofonist John Ellis, met wie hij ook in het BIMHUIS zal optreden.

Sinds hij op zijn 17e begon met gitaarspelen maakte Lionel Loueke een onwaarschijnlijke ontwikkeling door, van het naspelen van cassettebandjes in zijn oorspronkelijk woonplaats Cotonou, Benin, tot optreden voor president Obama in het Witte Huis. Hij maakt deel uit van de bands van Herbie Hancock en Chick Corea en werkt samen met de grootste talenten van zijn generatie, onder wie Esperanza Spalding en Robert Glasper.

‘Een geweldige gitarist, die tegelijk bas, harmonie en ritme op zijn instrument speelt en daarbij ook nog eens zingt’ (het Parool).

‘Loueke produceert de meest waanzinnige geluiden op zijn gitaar. Beurtelings laat hij zijn instrument klinken als Afrikaanse snaarinstrumenten, dan weer als een jazzgitaar om tot slot bij de rock uit te komen’ (Jazzenzo).

Lionel Loueke gitaar, Massimo Biocati bas, Ferenc Nemeth drums

Facebook event