Menu

Roots @ BIMHUIS

Ke Haber? (What’s new?)

De Spaans-Joodse Ladino-cultuur staat centraal in deze reis van verleden naar heden in muziek, beeld en verhalen. Met o.a. zangeres Noam Vazana, Anass Habib, Esra Dafidan en verhalenverteller Urias Boerleider. Wereldpremière.

Ke Haber is een intercultureel project van de Israëlische zangeres Noam Vazana waarin zij samen met artiesten uit Nederland, Marokko, Turkije en Suriname de oorsprong van de Ladino muziek verkent. Ladino is de bijna verloren taal van de Sefardische joden, die de Spaanse inquisitie overleefde en door de inzet van Joodse vrouwen over de hele wereld behouden is gebleven. Noam Vazana, Anass Habib, Esra Dafidan en verhalenverteller Urias Boerleider nemen je mee langs deze geschiedenis waarbij ze de rijke Ladino cultuur als inspiratiebron gebruiken. ‘Ke Haber’ betekent ‘Wat is er nieuw?’ en dat is precies waar het project over gaat: het vinden van een nieuw, fris Ladino geluid.

Noam Vazana zang/piano, Esra Dalfidan, Anass Habib zang, Urias Boerleider verteller, Lisa Derksen Castillo VJ VISH.
Karen Snoei fluit, Julia Rusanovsky viool, Goksel Yilmaz ud/gitaar, Udo Demandt percussie

Facebook event

After

Na afloop en in de pauze draait DJ Edo Bouman (Vintage Voudou)

Extra informatie

Het Amsterdam Roots Festival laat in vele talen en stijlen, met podiumkunsten en film uit alle delen van de wereld, met een fascinerende verscheidenheid van dichtbij en ver weg, het gezicht zien van onze mondiale samenleving. Het festival presenteert artistiek talent in het spanningsveld tussen traditie en vernieuwing. Juist op dat snijvlak vonkt de energie van de talloze cross-overs tussen culturen en stijlen.

Klik hier voor het Amsterdam Roots Festival programma in het BIMHUIS en hieronder op het logo voor het volledige programma.

Korting met Stadspas

Voor Stadspashouders geldt een speciale korting van € 8,50.  De korting is geldig bij aanschaf van een ticket bij de BIMHUIS-kassa op de avond van het concert, op vertoon van de Stadspas.

In samenwerking met: