BIMHUIS Amsterdam26 apr 2019 - João Bosco Quartet - BIMHUIS Amsterdam
Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

BIMHUIS & AMSTERDAM ROOTS PRESENTEREN

João Bosco Quartet

De Braziliaanse singer-songwriter João Bosco schreef onvergetelijke songs voor Elis Regina in de jaren 70 en heeft sindsdien een legendarische status in zijn thuisland.

De Braziliaanse singer-songwriter João Bosco heeft een legendarische status in zijn thuisland en inmiddels ook in het BIMHUIS; bij eerdere optredens was het publiek volledig in de ban van zijn unieke, hypnotiserende muziek.

Bosco schreef onvergetelijke songs voor Elis Regina in de jaren zeventig, een tijd waarin Braziliaanse popmuziek aan censuur onderhevig was vanwege de militaire dictatuur. Zijn ‘O Bêbado e a Equilibrista’ werd dankzij de uitvoering van Regina een nationaal protestlied. In zijn flitsende improvisaties combineert hij samba, bossanova, rock en jazz.

Kiko Freitas werd door Modern Drummer Magazine 2019 gekozen als beste drummer in wereldmuziek.

‘Two centuries of his country’s rhythms flow through the fingers of João Bosco, one of Brazil’s most fabled guitarists, singers and composers. Now 70, he can stir up a whirlwind of speed and agility, breezing through tricky meters, harmonies and beats from all over Brazil’ (New York Times in 2017).

 

João Bosco guitar / vocals, Ricardo Silveira guitar, Guto Wirtti bass, Kiko Freitas drums


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
In samenwerking met:

Ook interessant

vr 26 april 2019
João Bosco Quartet
tickets