Menu

BIMHUIS & SPACE IS THE PLACE PRESENT

Interplanetary Night: FEARLESS MUSIC | O.A. FARIDA AMADOU, TOBIAS DELIUS, GUY SALAMON

Onverschrokken klankavonturiers uit heel Europa in een wervelwind aan optredens.

De Europese underground bruist, borrelt en knettert. Dat bewijst deze nieuwe editie van An Interplanetary Night, met een hele rij muzikale waaghalzen uit onder meer Amsterdam, Berlijn en Brussel. Een explosie aan spannende bands en musici die niet in hokjes onder te brengen zijn. Onder supervisie van Space is the Place, dat regelmatig ons podium ondersteboven haalt. Met optredens van:

FARIDA AMADOU

Van noise-punk tot improjazz: Farida Amadou heeft het in haar vingers. De Luikse basgitarist maakte punkpodia en festivals onveilig met de band Cocaine Piss, dat een album opnam in de studio van Steve Albini. Als improvisator werkte ze onder anderen met Linda Sharrock, Ken Vandermark, Thurston Moore en Peter Brötzmann.

Farida Amadou basgitaar

YUNG-TUAN KU

Percussionist Yung-Tuan combineert muziek met performancekunst en theater in haar solo-optredens. Ze combineert verschillende stijlen en instrumentale opstellingen tot een doorlopend verhaal. Daarbij verkent ze vele mogelijkheden van percussie, van pure improvisatie en soundscapes tot werk van uiteenlopende componisten.

Yung-Tuan Ku percussie,

TOBIAS DELIUS

De van oorsprong Engelse tenorsaxofonist Tobias Delius was jarenlang een bekend gezicht in de Amsterdamse jazz- en improvisatiescene, onder meer als lid van ICP Orchestra. Daarnaast trad hij op met onder anderen Steve Lacy en Bill Frisell. Tegenwoordig is hij gevestigd in Berlijn en maakt hij deel uit van improvisatie-ensembles met onder anderen Axel Dörner en Christian Lillinger.

Tobias Delius tenorsax, klarinet

GUY SALAMON

Met een Britse operazangeres als moeder en een Peruaanse salsamusicus als vader is zijn achtergrond al even divers als zijn muziek: de Israëlische drummer Guy Salamon maakte indruk als bandleider met het album Unfollow the Leader, dat de eerste prijs won in de competitie Keep an Eye – The Records. Naast zijn eigen band werkte hij samen met o.a. Jesse van Ruller, Reinier Baas en Tineke Postma.

DRAMM – LA BERGE -DRAMM

‘The 21st century von Trapp family’, zo worden ze wel genoemd: componist en gitarist David Dramm, componiste en fluitiste Anne La Berge, en componiste en violiste (en hun dochter) Diamanda La Berge Dramm. Op het album Modern Genetics combineren ze eigen werk met onder meer stukken van Charles Ives en covers van The Velvet Underground en Burt Bacharach. Van punk tot country en van spoken word tot electro, met een flinke dosis samenzang en speelse virtuositeit.

David Dramm gitaar, stem, Anne La Berge dwarsfluit, electronica, stem, Diamanda La Berge Dramm viool, stem, baspedalen, basdrum

¡EXCLAVE!

De uit Uruguay afkomstige basgitarist Miguel Petruccelli betuigt zijn liefde aan de clave. Dit ritme verbindt vele genres van de Sahara tot Cuba, van salsa, rumba en son tot reggae en dancehall. Een hele wereld aan dansbare muziek, die samengebracht wordt door een opzwepende band.

Vincent Pino gitaar, Miguel Petruccelli basgitaar, Marta Warelis orgel, Jacob Maskell-Key drums, electronica, Mamour Seck percussie

Fast DE

Melodieuze pop ontmoet West-Afrikaanse ritmes, ambient-intermezzo’s en slimme harmonieën: de band Fast De neemt je mee op een duizelingwekkende trip die je niet loslaat.

Daniël Eskens basgitaar, synths, Dario Trapani gitaar, Jimmi Hueting drums

NASIM LÓPEZ-PALACIOS NAVARRO + MARTA WARELIS

Toetsenist Marta Warelis brengt leven in de Amsterdamse impro-brouwerij met een nieuw geluid beïnvloed door onder meer cumbia en Angolese dansmuziek, naast jazz en klassiek. Ze vormt een duo met de explosieve Spaanse drummer Nasim Lopéz-Palacios Navarro.

Marta Warelis synthesizer/orgel, Nasim Lopéz-Palacios Navarro drums

DJ MAMAKIL

Mamakil is schrijver, performer, dj en actief lid van SEHAQ, Queer Refugees Group, het collectief van en voor queer vluchtelingen.

Bekijk de serie