Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Hermine Deurloo
& Steve Gadd

Hermine Deurloo presenteert haar nieuwe album Riverbeast met een superband uit New York, met op drums de legendarische Steve Gadd.

‘Een album opnemen met Steve Gadd was als “a dream come true”’, zegt Hermine Deurloo over Riverbeast, een mix van americana, rhythm-and-blues, pop, jazz en soul die ze componeerde met de drumstijl van Steve Gadd in gedachten. Zijn naam is niet meer weg te denken uit de muziekhistorie vanaf de jaren 70. Hij speelde op talloze albums van grote sterren, zoals Aretha Franklin, Paul Simon, Eric Clapton, James Taylor, Rickie Lee Jones, Steely Dan, Chick Corea en Al Jarreau.

In handen van Hermine Deurloo wordt de mondharmonica een volwaardig jazzinstrument. Haar virtuositeit wordt internationaal erkend; in 2018 won ze de Bernie Bray Harmonica Player of the Year Award, eerder ook toebedeeld aan Toots Thielemans en Stevie Wonder. Haar nieuwe album Riverbeast werd geproduceerd door bassist/gitarist Tony Scherr uit New York, die eerder samenwerkte met Bill Frisell, Snarky Puppy en Norah Jones. Tony is er in het BIMHUIS ook bij, samen met sfeermaker Luca Benedetti op gitaar en Jon Cowherd, vaste pianist van sterdrummer Brian Blade.

Hermine Deurloo mondharmonica, Annie Tangberg, Eilidh Martin cello, Luca Benedetti gitaar, Jon Cowherd piano/Rhodes, Tony Scherr bas/zang, Steve Gadd drums

After

DJ Philippona

Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
za 29 februari 2020
Hermine Deurloo
& Steve Gadd
tickets