Menu

Franz von Chossy trio

Pianist Franz von Chossy presenteert nieuwe muziek als soundtrack voor het leven. ‘Hij weet improvisatie te verenigen met de precisie en virtuositeit van een concertpianist’ (JazzFlits).

Life Theater, het nieuwe album van Franz von Chossy dat in maart 2019 verschijnt, is als een soundtrack voor het leven, waarbij de diverse composities verschillende levensfases verbeelden. De pianist laat muziek van het album horen in het BIMHUIS met zijn trio met twee gerespecteerde jazzmusici uit Nederland, Clemens van der Feen op contrabas en Kristijan Krajncan op drums.

Franz von Chossy heeft altijd invloeden uit verschillende fases van zijn leven samengebracht in zijn muziek: hij groeide op in München, waar hij op jonge leeftijd piano begon te spelen en via zijn moeder klassieke muziek meekreeg. Zijn Oekraïense oma moedigde hem aan om volksmuziek te gaan spelen op accordeon. Op het Conservatorium van Amsterdam studeerde hij jazzpiano bij o.a. Rob Madna en in New York vervolgde hij de studie bij o.a. Kenny Barron en verdiepte hij zich in filmcompositie. Naast zijn eigen trio maakt hij deel uit van het Pascal Schumacher Quartet en het Alex Simu Quintet.

‘Lyrisch en sprankelend spel’ (de Volkskrant over Franz von Chossy).

‘With him, magic on the keyboard is pure alchemy and a mix of the most different sounds. He can subtly create a delicate balance between Orient and Occident, between jazz, classical music and pop, light and darkness’ (Jazzthetik).

Franz von Chossy piano, Clemens van der Feen bas, Kristijan Krajncan drums

Extra informatie

Lees meer over het Franz von Chossy trio op de blog van Vera Vingerhoeds