Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

ROOTS & FUTURE

FRANCO D’ANDREA TRIO & HAN BENNINK

100 jaar geleden verscheen de allereerste jazzplaat. De Italiaanse meesterpianist Franco D’Andrea brengt een eigenzinnige ode aan deze gebeurtenis, met speciale gast Han Bennink.

Dit concert wordt aanbevolen door:
NOV 2017 GERRI JÄGER

Het Franco D’Andrea Trio en speciale gast Han Bennink brengen een ode aan de eerste jazzplaat, de dixieland-jazz die hierop te horen was en de Italiaanse Amerikanen die hieraan een bijdrage leverden. In opdracht van het JAZZMI-festival in Milaan stelde meesterpianist Franco D’Andrea een concert samen rondom de nu 100 jaar oude grammofoonplaat.

In 1917 verscheen deze eerste jazzplaat, een 78-toerenplaat met opnames van de Original Dixieland Jass Band. Twee musici met Siciliaanse roots speelden een belangrijke rol in deze band, die opgericht werd in New Orleans en grote successen vierde in New York: cornettist Nick LaRocca en drummer Tony Sbarbaro.

Pianist Franco D’Andrea is een van de beroemdste jazzmusici van Italië en drummer Han Bennink geldt als pionier van de moderne Europese improvisatiemuziek. Ondanks hun nog altijd drukbezette agenda’s delen ze graag het podium, bijvoorbeeld in hun trio met de wereldberoemde trompettist Dave Douglas. Al in de jaren ’60 draaiden ze mee aan de top en speelden ze beiden, onafhankelijk van elkaar, met o.a. Johnny Griffin en Steve Lacy. Nu treden ze op met klarinettist Daniele D’Agaro en trombonist Mauro Ottolini.

Daniele D’Agaro klarinet, Mauro Ottolini trombone/sousafoon, Franco D’Andrea piano. Special guest: Han Bennink drums

Facebook event