Menu

Fay Claassen Presenteert ‘Een Avond voor Bob Hagen’

De fine fleur van de Nederlandse jazz brengt een hommage aan de recent 85 jaar geworden Bob Hagen, drijvende kracht achter de stichting Jazz Impuls.

Grote namen uit de Nederlandse jazz betuigen eer aan de founding father van Jazz Impuls, Bob Hagen, die dit jaar zijn 85ste verjaardag viert. Met tomeloze inzet heeft hij jazz naar de theaters van Nederland gebracht door in 8 jaar 1200 Jazz Impuls-concerten te organiseren. Zangeres Fay Claassen nam het initiatief voor dit veelzijdige concert en stelde in samenwerking met het BIMHUIS een veelzijdig programma samen waaraan vele bekende jazzmusici zullen deelnemen, van vocalisten als Janne Schra en Wouter Hamel tot instrumentalisten als Ack van Rooyen en John Engels. Presentatie: Coen de Jonge.

‘Met een niet aflatende drive en een positieve eigenzinnigheid heeft Bob Hagen ervoor gezorgd dat de Nederlandse jazz weer terug is in de schouwburgen en theaters. Met zijn Jazz Impuls label heeft hij bovendien opkomend talent geholpen om cd’s op te nemen van hoge kwaliteit. Ook is Hagen bij vele andere jazzinitiatieven van de partij, altijd met het doel de ontwikkeling en promotie van de Nederlandse jazz te stimuleren’ (BUMA Jazz Industry Achievement Award).

Janne Schra zang, Maria Markesini zang, Fay Claassen zang, Toon Roos saxofoon, Paul Heller saxofoon, Ack van Rooyen trompet, Jan Wessels trompet, Bart van Lier trombone , Karel Boehlee piano, Frans van der Hoeven bas, John Engels drums, Wouter Hamel zang, Suzan Veneman trompet, Hermine Deurloo saxofoon, e.a.

Coen de Jonge – Presentatie


In samenwerking met: